Voetreflextherapie

“Een voetreflexbehandeling ontspant en herstelt balans”.

Waarom voetreflextherapie?

Voetreflextherapie is gebaseerd op de gedachte dat lichaam en geest harmonisch met elkaar verbonden zijn en een eenheid vormen. Wanneer deze eenheid uit balans is, kan voetreflextherapie helpen om verstoorde harmonie te herstellen door het natuurlijke genezingsproces van het lichaam te stimuleren. Zo stelt voetreflextherapie de mens in staat zichzelf te helpen, te genezen of in een betere conditie te brengen. Voetreflextherapie is gericht op welzijn, ontspanning en bewustwording, zowel op lichamelijk- als op geestelijk niveau. Het is een veilige, toegankelijke methode voor iedereen, dus ook voor ouderen, kinderen en zwangere vrouwen.

Het eerste consult begint met een intakegesprek en je ontvangt een toelichting. Deze toelichting krijg je mee om thuis nog even na te lezen. Na het intakegesprek volgt de behandeling.

Om te bepalen of deze therapie bij je past, is het raadzaam om gedurende vier weken elke week een behandeling te ontvangen.

 Voetreflextherapie kan verlichtend werken bij:

  • Mensen met lichamelijke klachten: m.b.t. huid, ademhalingswegen, bloedsomloop, spijsverteringskanaal, urinewegen,  geslachtsorganen, hormoonproducerende klieren, zenuwstelsel, spieren, gewrichten en wervelkolom;
  • Mensen met psychische klachten: stress, slapeloosheid, depressie, burn-out, onevenwichtigheid;
  • Mensen met vage klachten; geen lichamelijke oorzaak te vinden en toch klachten hebben;
  • Zwangerschapsklachten.

Behandelingen:

Je kunt de voetreflexbehandelingen boeken als een eenmalige behandeling ter ontspanning of als een behandeltraject. Bij een behandeltraject bestaat het eerste consult uit een intake + een behandeling.

Een behandeling met intake duurt ongeveer 1,5 uur. Een losse behandeling duurt ongeveer een uur.

Ben je benieuwd wat een voetreflexbehandeling nu eigenlijk is en wil je de weldaad ervan wel eens ervaren? Het is ook mogelijk om een verkorte kennismakingsbehandeling te boeken.

Bond voor Europese Reflexologen:
MOOI In Balans is aangesloten bij de Bond van Europese Reflexologen (BER) en voldoet daarmee aan de wet Wkkgz.