Hotstone Massage

 Wat is het?

Een hotstone massage is zoals het woord al zegt: een massage met “hete stenen”. Deze methode komt voort vanuit eeuwenoude tradities. De Indianen, Inca’s, Maori’s en vele andere culturen gebruikten hete en koude stenen voor allerlei lichamelijke kwalen.

Wat is de werking?

De massage heeft een diepe en ontspannende werking. Op fysiek niveau wordt de bloedsomloop en de lymfestroom gestimuleerd. Afvalstoffen worden hierdoor sneller en beter afgevoerd. Voedingsstoffen kunnen  weer beter worden aangevoerd.  Blokkades en verhardingen in de spieren worden makkelijker opgelost door de warmte van de stenen en door de massage. De massage werkt nog dagen na op de spieren.

Op geestelijk niveau kun je tot diepe ontspanning komen, waarbij de geest tot rust komt en je los kunt komen van dagelijkse beslommeringen.Van daaruit kun je zaken helder zien en eventueel tot andere oplossingen komen.
Je komt dus geestelijk én lichamelijk in balans.

De stenen

De hotstone massage wordt gegeven met afgeronde basaltstenen. Dit zijn vulkanische stenen die door invloed van water en zand door de eeuwen heen glad gepolijst zijn. Deze stenen bevatten pyroxeen, kaliveldspaat, augiet, ijzer en magnesium, maar ook energetische en genezende krachten. Ze geven je kracht in moeilijke tijden. Het kan een hulp zijn bij het laten oplossen van boosheid en bevordert herstel. Basalt is een uitstekende hulp bij veranderingsprocessen. Helpt negativiteit te verkleinen en versterkt je positieve kant en persoonlijke kracht.

De behandeling 

De Hotstonemassage duurt ongeveer 1 uur en wordt gegeven op achterkant benen, rug, nek, armen en desgewenst het gezicht en hals en decolleté. 

De prijs van de Hotstone Massage vind je onder tarieven bij Wellness & Lichaamsbehandelingen.