Dr. Hauschka – Het beste uit de natuur

Dr. Hauschka is veel meer dan cosmetica – het is een ode aan onze aarde: de geselecteerde heilzame planten uit biologische teelt zijn niet alleen goed voor jou, maar ook voor de planeet. Dierproefvrij, biologisch, fair trade, met het strengste NATRUE keurmerk gecertificeerd, en altijd 100% natuurlijk. Dit doet het merk vanaf haar oprichting: duurzame cosmetica is voor Dr. Hauschka geen trend, maar een traditie.

Ze eren schoonheid – van binnen en vanbuiten. Ze staan voor de beste kwaliteit en maken de producten met veel zorg, de meeste ingrediënten worden hand geplukt en verwerkt. En dat al meer dan 50 jaar op dezelfde plaats in Duitsland. Ze worden beheerd door een stichting die geen rekening hoeft te houden met aandeelhouders, maar alleen met zichzelf, de maatschappij en de natuurlijke omgeving. Zo kan het merk zonder ooit compromissen te sluiten, jou het beste uit de natuur bieden.

Dr. Hauschka – het merk wat gelooft in de kracht van je huid

Van nature kan elke huid zichzelf uitstekend verzorgen én herstellen. Anders dan andere merken helpen de producten van Dr. Hauschka hier optimaal in te ondersteunen. Een unieke benadering, aangezien de meeste cosmeticamerken de huid proberen te corrigeren. Dr. Hauschka triggert de huid om mogelijke huidproblemen zelf aan te pakken. Ze doen dit met enkel het allerbeste uit de natuur én door rekening te houden met natuurlijke ritmes. Zo heeft Dr. Hauschka geen vette nachtverzorging, omdat s-nachts de huid het meest actief is en zichzelf van binnenuit reinigt en herstelt. De verzorging voor de nacht zijn dan ook vetvrije lotions en serums om deze processen goed te laten verlopen.

Je mooiste huid begint bij Dr. Hauschka

Met haar unieke verzorgingsconcept, breng je jouw huid weer in balans. Maak kennis met de Dr. Hauschka beauty routine: Reinigen, Versterken, Verzorgen.

Stap 1: Reinigen

Start en eindig je dag altijd met de juiste reiniging van de huid. Zo geef je je huid een frisse start van de dag en een goed herstel tijdens de nacht. Bevrijd de huid van vuildeeltjes en make-upsporen met de Reinigingsmelk en zorg met Reinigingscrème voor een zachte, maar krachtige dieptereiniging.

Stap 2: Versterken

Dr. Hauschka Gezichtslotion en Gezichtslotion Speciaal helpt de huid zijn vochtbalans te behouden, verkwikt en versterkt en zorgt voor een betere opname van de dag- en nachtverzorging.

Stap 3: Verzorgen – Dag

Of je nu een gevoelige, gecombineerde of vette huid hebt, bij Dr. Hauschka is er voor elk huidbeeld een geschikte dagverzorging.

Stap 3: Verzorgen – Nacht

Bent je gewend om voor de nacht een vette crème aan te brengen? Dr. Hauschka raad juist een vetvrije nachtverzorging aan. ‘s Nachts moet je huid goed kunnen ademen om te regenereren en zich van afvalstoffen te kunnen ontdoen. Verzorg je huid daarom met de vetvrije nachtverzorging: Nacht Serum of Regeneratie Serum of Herstellende Nachtconditioner (detoxkuur van een maand).

Clean beauty, clean conscience

Dr. Hauschka gelooft dat je schoonheid hand in hand kan gaan met de schoonheid van de natuur. Door duurzame keuzes te maken draagt je bij aan de oplossing, zonder compromissen te hoeven sluiten op kwaliteit en gebruiksplezier. Wat voor jou goed is, moet ook goed zijn voor de wereld. Daarom hanteert Dr. Hauschka al meer dan 50 jaar de volgende eisen:

Dierproefvrij

Alle producten van Dr. Hauschka zijn 100% dierproefvrij: ze zijn nog nooit getest op dieren, ze zijn sinds de oprichting cruelty free.

Biologisch

Alle producten zijn gemaakt op basis van plantaardige extracten, zonder synthetische geur- en kleurstoffen, conserveringsmiddelen, siliconen en minerale oliën. Omdat de huid uw grootste orgaan is, gelooft het merk dat alleen deze kwaliteit bij kan dragen aan een stralende huid en een gezond lichaam.

Natuurzuiver

De producten die je aanbrengt op de huid, worden grotendeels opgenomen door de huid. Niet alles wordt echter opgenomen door het lichaam, een bepaalt gedeelte verdwijnt na de dagelijkse reiniging met het spoelwater in de afvoerput. Zo komen ze uiteindelijk terecht in de natuur. Met het gebruik van Dr. Hauschka’s natuurcosmetica is dat geen probleem, want de ingrediënten zijn niet schadelijk voor het milieu.

Dr. Hauschka NATRUE-keurmerk

Dr. Hauschka’s producten dragen het NATRUE-keurmerk, dat wil zeggen dat deze voor 100% zuiver zijn. De ingrediënten zijn bijna uitsluitend afkomstig van de biologisch-dynamische landbouw, dragen het Demeter-keurmerk, zijn afkomstig van gecontroleerde percelen uit de vrije natuur of van Fair Trade-projecten.

Dr. Hauschka Cosmetica – de ingrediënten

Het werken met heilzame planten en het produceren volgens een uniek ritmisch proces waardoor geen conserveringsmiddelen meer nodig zijn, zijn kenmerkend voor  Dr. Hauschka Cosmetica. Zelfs in de make-up worden plantenextracten als wondklaver en toverhazelaar verwerkt, wat de make-up naast decoratief ook weer huidverzorgend maakt.

Naast het gebruik van heilzame plantenextracten, maakt Dr. Hauschka ook gebruik van hoogwaardige etherische oliën en wassen, kiezelaarde, bronwater, amandelmeel, zijde en mineralen. Bij de productie staat de hele plant centraal; er wordt geen gebruik gemaakt van geïsoleerde, cosmetische werkstoffen.

  • Is vrij van chemisch-synthetische geur- en kleurstoffen en conserveringsmiddelen!
  • Is vrij van minerale oliën, parabenen, siliconen en PEG (polyethyleenglycol).
  • Wordt zonder dierproeven vervaardigd.
  • Het totale assortiment draagt het keurmerk NATRUE.
  • Is geschikt voor de allergische huid en voor de contactlensdrager.

Onthul je innerlijke schoonheid. Dr. Hauschka gezichtsverzorging raakt meer dan alleen jouw huid. Maak kennis met een holistische verzorging.